29-12-07

koffie!!!

Mijn ergste verslaving,vrees ik.

Allemaal de schuld van mijn goedbedoelende ouders,die me,toen ik een jaar of 6 was een mini-koffieserviesje cadeau deden.Trots als ik was vroeg ik meteen aan mama of ze er chocomelk wou in doen maar dat vond ik na een uur of zo al veel te saai...tenslotte stond dat melkkannetje daar dan maar niks te doen en kleine neuroot die ik toen al was,kon ik het niet aan dat eenzame kannetje daar te zien niks doen naast de kopjes en de grote kan.Mijn vader goot snel wat koffie in de kan en daar zat ik dan,op koffievisite bij de poppen en de teddybeer koffie met overdreven veel melk en suiker te slurpen en aangezien ik niet snel moe werd door de hoeveelheid caffeïne die de koffie bevatte (zo een typisch familietrekje),ging ik door met koffievisite te spelen tot mijn ouders,inmiddels zelf zwaar vermoeid,mij in bed dwongen.Daar lag ik dan,klaarwakker in het halfduister te luisteren naar de nachtelijke geluiden in het huis,alles heb ik die nacht gehoord,van de thuiskomst van de buren tot het latere snurken van mijn vader en de hierop gegeven reacties van mijn moeder...Ik denk dat ik toen al beslist heb dat ik later als ik groot zou zijn (nu dus) nooit zou gaan slapen als ik niet moe was.Toen ik tegen de vroege ochtend eindelijk in slaap viel,kwam mijn moeder me al wekken.ik was geen mens,volledig uit mijn hum tot ik de dampende pot godendrank voor mij aan de ontbijttafel zag staan.Ik vroeg aan mijn vader om er wat van in mijn kop melk te gieten en al na de eerste slok klaarde mijn hoofd wat op.tegen dat mijn kop op was,was ik vol energie om naar school te gaan.zij het wel dat ik tegen de speeltijd lag te slapen.

Mijn ouders hebben echter nooit ingezien dat ze me hiermee mijn zwaarste verslaving cadeau gedaan hebben,maar ik neem het hen absoluut niet kwalijk,hoor!In tegendeel,ik denk dat ik het sowieso zou geworden zijn want ik romantiseerde die zwarte godendrank al van het prille begin.Tot op de dag van vandaag drink ik hem met een beetje te veel van alles,net en beetje te veel melk en een goeie dosis suiker.het enige wat ik nooit of te nimmer vergeet te halen in de supermarkt,ik kan de sigaretten vergeten en zelfs dagenlang niet roken maar koffie laten,ho maar da's te veel gevraagd.Ik kan me geen ochtend voorstellen zonder een kop van het geurig dampende vocht (of 3) en 's namiddags tijdens de dip op het werk mag hij ook niet ontbreken (hoewel dat halfwarme vocht niet echt koffie genoemd mag worden maar de noodzaak drijft me verschillende keren per dag naar dat naargeestig machine).mijn geliefde weet het ook al,spreek me niet aan voor je het zoemen van de senseo gehoord hebt,anders riskeer je een aanval van ochtendhum en hij pikt het,net zoals ik zijn sigarettendamp pik die me normalerwijs ongelooflijk stoort,hoewel ik zelf rookster ben maar een hypocriete rookster.ik denk zo onderandere dat ik één van de enige rooksters ben die blij is met het rookverbod op restaurant want het aroma van een lekkere maaltijd kan toch wel echt verstoord worden door de rook van zo een stinkstok naast je.eenmaal buiten,steek ik er met plezier ene op en ik rook toch wel een half pakje op een dag,vooral tijdens het gamen.

Ah koffie en sigaretten,2 verslavingen die ik zal moeten laten van zodra ik zwanger ben,ik denk dat de sigaretten gaan lukken maar de koffie enkel drastisch zal minderen en ik zal het missen en proberen compenseren,nee niet met surrogaatkoffie,dat smaakt naar aarde maar dan liever met allerhande infusies,die mijn geliefde me verleidelijk onder de neus duwt.ah het is toch zo een schat,zo begaan met zijn labiele vriendin,maar ze glimlacht,proeft en gaat een senseootje maken en denkt:"bedankt papa en mama om mij zo een goeie smaak te geven!"

groetjes,

P.

15:54 Gepost door P. in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

gegroet medeverslaafde! Roken doe ik niet, nee, da's een foute zonde die ik sinds verre jeugdjaren al heb afgesloten... Maar koffie o wee, ik kan ook niet zonder moet ik bekennen. Een gouden raad i.v.m. die vieze bakken op't werk... : bij ons staan er zo ook verschillende, en ze durven dan nog vijftien cent vragen voor die vieze drek... OPLOSSING: koop samen met enkele wellustige medeverslaafden/collega's een senseomachine, zoals wij gedaan hebben, en uitgerekend kost ons dit negen komma zoveel cent per kopje heerlijke senseo godendrank, en dan nog van Douwe Egberts zelf... of italiaanse, hmmm Seggafredo ofzo.... njammie! :) *zucht...* ik krijg er weer zin in, al drink ik om dit uur zelden of nooit koffie.... **zucht** :)
Nogmaals welkom in het al even verslavende blogland! ;)

Gepost door: Cijferkes | 30-12-07

veel blogplezier Hallo, ik wil je graag op deze voorlaatste dag van het jaar verwelkomen in de wereld van de bloggers en hoop dat je hier net zo een fijne tijd
zult hebben als wij. Veel plezier nog verder. Daaaaag!!

Gepost door: steffi | 30-12-07

De commentaren zijn gesloten.