02-01-08

Bicky girl,you are overweight!

"Walks in to the room
Feels like a big balloon
I said, 'Hey girls you are beautiful'
Diet coke and a pizza please
Diet coke I'm on my knees
Screaming 'Big girl you are beautiful'"

Oudejaarsavond,met 3 tegen elkaar aan geperst op de achterbank in een klein autootje:mijn geliefde,ik en een kennis die me meteen vraagt hoe ze eruitziet.Inderdaad,ze is vermagerd,10 kilo zegt ze.Of ik haar geheim wil kennen?(Neen,verdorie ik moet nog gaan eten en jij gaat me ontmoedigen) Ja natuurlijk,vertel eens,wat is jouw grote geheim?Wel ze begint te vertellen dat ze de koolhydraten uit haar dieet weert,maw geen brood,geen aardappelen,geen pasta,wel een bepaalde soort koeken en veel water en bewegen en ze voelt zich fantastisch,lichter,aantrekkelijker.En ja,ze ziet er beter uit,in vergelijking met de verdikte ik...Kijk,ik wil wel wat vermageren,ik ben namelijk ver boven mijn gewicht en ik weet maar al te goed hoe dat komt:ik eet alles waar ik zin in heb (en ik heb de laatste tijd wel heel veel zin in alles waar een mens van verdikt en dan nog zo veel mogelijk ineens).

Mijn geliefde en ik hebben er enkele dagen geleden na het eten nog over gepraat.Sinds we samen leven,kook ik meer en eten we meer lekkere dingen samen.Ik werk natuurlijk wel in shiften en ik kom tussen 18 en 20u thuis,tegen dat we eten is het natuurlijk een stuk later.ik doe niet aan sport,mijn fiets is gepikt en ik ga veel te weinig wandelen met mijn hond.Daar wees hij me op.We eten redelijk bewust,elke dag verse groentjes en we eten gevarieerd,maar veel te laat op de dag en op de dagen dat ik niet kook,eet ik op het werk en daar neem ik vaak de menu met de meeste Kcals en dan nog een lekker dessertje.Ik moet dus niet zeuren,hé.Mijn uitdijend figuur heeft zijn redenen,ik zie het onder ogen,ben nooit heel naïef geweest hieromtrent.Eerder onverschillig en eigenlijk is dat mijn grootste zonde tegenover mezelf en mijn mannetje,die me graag blijft zien maar we moeten realistsch blijven:hij ziet daar ook wel wat van af hé.ik bedoel,ik weeg met 1m64 meer dan 115 kilo en ik klauter geregeld achterop zijn motor,op zijn schoot,stel je voor!Hij is goed gevormd,in form zelfs.zelfs geen buikje.hoe komt dat?Mijn geliefde is magazijnier,brengt zijn werkdagen lopend door en drinkt massa's water.

Ik moet het onder ogen zien:ik ben echt te dik,ik ben 30 jaar,rook,beweeg niet en heb er last van.Voor het eerst in mijn leven ben ik daar openlijk heel eerlijk over.En ik heb het beslist:ik ga niet op dieet maar meer op mijn voeding letten en mijn hond meer meenemen op stevige wandelingen en me fitter en aantrekkelijker voelen.Niet enkel voor mijn vent of mijn hond maar vooral voor mezelf.Ik ga mezelf niet uithongeren,maar mijn manier van leven wat aanpassen.Per slot van rekening wil ik zwanger worden en tijdens de zwangerschap moet een vrouw toch denken aan het kind dat in haar groeit en dat kan ze door voor zichzelf te zorgen.

Ik ga niet beginnen vaarwel zeggen aan frietjes,burgers en sausjes maar ik ga ze in mate consumeren en wat meer fruit als tussendoortjes nemen.Ik heb het beslist,voor de zoveelste keer,natuurlijk,maar ik heb nu een lief,die zich toch begint zorgen te maken.Dat merkte ik aan zijn gezicht toen hij me de les spelde,hij was lichtelijk bang om me te kwetsen maar vooral bezorgd en hij gelooft niet in goede voornemens.

Ik zal altijd rond blijven en boven mijn BMI zitten maar ik wil weer rond zijn en geen vleesklomp meer die fortuinen moet uitgeven aan mooie kleding en bij wie schoenen niet lang meegaan.Ik wil vermageren maar niet slank zijn.Ik denk hierbij eerlijk gezegd aan de zwaartekracht die op 30 jarige leeftijd genadeloos toeslaat.

Een serieus stukje vandaag maar ik werd ermee geconfronteerd toen ik een bicky burger gaan kopen was en de bus dreigde te missen op de terugweg.Die kleine sprint heeft me zodanig uitgeput dat ik de hele busrit tot thuis (een goed kwartier) moest uitblazen met een stuk bicky nog in mijn hand.De burger heeft me gesmaakt,zoals altijd maar hij smaakte meer omdat ik wist dat het de laatste deze maand was.Onbewust heb ik me een voornemen gemaakt,begint met de onvermijdelijke confrontatie:de weegschaal.Ik ga ze eens uit de doos halen na 10 jaar en batterijen in steken en me er elke week eens op stellen.

wish me luck,ik wil het écht.Geen dieet maar een andere manier van leven en mooi rond worden.

Ik ga nog een slokje water drinken...

20:46 Gepost door P. in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

P als ik dit lees gaat het je lukken. Zoals je zelf zegt, op letten wat je eet en niet te veel. Beter een paar keren meer per dag kleine gezonde hapjes en niet te veel op de weegschaal gaan staan. gewoon zeggen ik wil dit jaar 20 kg afvallen en volgende jaar ook. Dat zal je zeker lukken, Ik duim voor je. Viv

Gepost door: viv | 02-01-08

veel succes alvast ik ben ook zwaar. wou zonet even in de solden wat nieuws gaan kopen maar mijn buik is echt enorm geworden, zeker de laatste maanden. mijn voornemen is dan ook om wat meer te bewegen en wat gezonder te eten. lap hier zit ik met mjn worstenbroodje en cola... moeilijk, ben vaak aan dieeten begonnen maar nooit vol gehouden.
veel succes

Gepost door: amber | 03-01-08

Ook ik ken dit... dieet volgen zonder succes of meer uithoudingsvermogen... Ik ga zeker je blogje volgen want ook ik heb met terug aan een dieet gewaagd. Eentje zoals jij beschrijft de slechte dingen vermijden en ''the good stuff'' in de plaats.
Liefs

Gepost door: Myriam | 03-01-08

koolhydratenvrij.... atkinson of paleo?
ik wil aan paleo beginnen... maar niet alléén... een aangezien ik nog alleen bén .... argh :-s niet dus....

Gepost door: Cijferkes | 03-01-08

De commentaren zijn gesloten.