03-02-08

Valentijn:Part One

Vorig jaar waren de zonnekoning en ik pas enkele weken samen en vonden we het fantastisch romantisch om samen Valentijn te vieren.Nu,een goed jaar later,vind ik de zaken toch anders liggen.Ten eerste is er de factor werk,zowel hij als ik werken die dag,waardoor we pas 's avonds iets kunnen plannen.Ten tweede is er die factor:mijn persoonlijkheid die een gloeiende bloedhekel heeft aan foute cadeaus,dat in combinatie met de persoonlijkheid van mijn geliefde die een hint maar pas snapt als je uitdrukkelijk tegen hem zegt van:"DAT zou ik graag krijgen".Ik hou niet van bloemen,vind kettingkjes en ringetjes meestal zinloze rommel,etentjes doen we spontaan wanneer ik geen zin heb om te koken,we hebben geen geld voor citytripjes of reisjes en parfum,kledij en lingerie worden het beste gekocht in mijn bijzijn,gezien mijn omvang en in geval van parfum:moodswings.Dus zit mijn teergeliefde in een impasse en ik begrijp hem volkomen,ik zou daar ook in zitten in zijn plaats.Hem plezieren met iets is tot op heden niet zo moeilijk.Aangezien ik anders ingesteld ben dan hij en hij niet zo moeilijk is.

Hierdoor heeft de Zonnekoning beslist dat ik mag kiezen,net zoals ik mijn verjaardag-en nieuwjaarscadeau mocht kiezen.Dat is dus wel praktisch maar verre van romantisch.Dus heb ik gisteravond voor het slapengaan mijn geliefde gezegd dat hij me moet verrassen met iets kleins,iets waar hij weinig geld aan zou uitgeven maar dat mij zou vertederen.Zonnekoning in een impasse dus...Ikzelf ga hem ook verrassen met iets kleins op die dag aangezien ik ons dit weekend 2 complementaire badjassen gekocht hebben,samen met wat nieuw ondergoed,het was zo een aankoop die meteen goed zat,weet je.Soms heb je dat es,je hoeft er niet lang over na te denken,je ziet het,je wilt het en je hebt net een nieuwe bankkaart op zak,de dag na payday dan nog!Geliefde zijn ogen glansden wanneer hij de stof van mijn (knalroze) badjas aanraakte,zo ongelooflijk zacht en warm.Hij wou wel zo een model,maar dan toch liever niet in dat Snoopy-roze maar dan eerder in mannelijker blauw,en ja hoor,bij de mannenafdeling hingen ze.Ik was onderweg blijven staan bij de slipjes,waar hij aanduidde wat hij wel en niet mooi vindt en ik dan bij de boxers,waar we discussie hadden over al dan niet stretch,kleuren en motiefjes.Toen hij op het einde van onze shoppingspree (bij aankomst aan de kassa dus) zijn rekensom begon te maken (dat zie ik aan die ogen die overal en nergens naartoe beginnen te kijken),gooide ik al onze boodschappen op de kassa,haalde mijn gloednieuwe mooie bankkaart boven en grijnsde "gelukkige valentijn,schat".

Dat was een verrassing die hij niet zien aankomen had,zowat 2 weken voor datum en dan alle dingen die hij wel wou en feit was dat hij niet kon protesteren en ik vond dat hij net dit weekend een opstekertje nodig had,de lieverd want hij heeft tenslotte 2 accidenten gehad,pijn aan zijn knie en (hoewel hij dat nooit zal toegeven) het eerste accident ligt aan het feit dat hij overwerkt is en zijn reflexen niet meer dat zijn.Dus hebben we onze aankopen gevierd met een lekker etentje thuis,voorafgegaan door een paar glazen aperitief die vergezeld gingen met allerhande hapjes.Dan hebben we samen afgewassen en zijn we ons in de zetel gaan nestelen,als 2 tortelduifjes en hebben we samen een film bekeken (wat ook heel weinig voorkomt gezien zijn werkuren en onze uiteenlopende smaken).

Hierdoor heb ik het gevoel dat we onze Valentijn al gehad hebben en ik denk dat we voor de 14de meer moeite zullen hebben,aangezien dat vast ligt.Toch heb ik de 15de al verlof gevraagd,beter be prepared...en toch vind ik dat een foute instelling.

Wat er nu eigenlijk met mij aan het gebeuren is,is dat mijn meningen,die ik er als verstokte vrijgezel op nahield,beginnen te botsen met mijn huidige ervaring als onderdeel van een koppel.Ik had vroeger lak aan Valentijn en liep meestal de 14de februari oftewel apestoned of stomdronken in huis rond,gewapend met een halflege fles champagne (of cider veel maakte dat niet uit) van verre stinkend naar de kruidenkaas en de gerookte zalm (waar ik mezelf die dag op trakteerde).Nu verandert veel,valentijn wordt een ander soort kopzorg.

Hoe dan ook raad ik de vrijgezellen aan die valentijn wél te vieren,al is het op mijn vroegere manier.Trakteer jezelf die dag op een nieuw kapsel,een nieuw kledingstuk en probeer af te spreken met een vrijgezelle vriend of vriendin en zet je vooral niet alleen die dag,dat vermeerdert enkel de lethargie.

groetjes en tot de volgende!

20:45 Gepost door P. in Liefde | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

merci om mijn avond naar de *@#% te helpen ;-) Neenee, grapje, zo erg heb ik het niet met het horen van dat vervloekte onderwerp. Ik ben trouwens de spontane romanticus van dienst :-)
Wie met mij iets begint kan het op haar buik schrijven die Valentijn... ze zal wel andere Valentijntjes meemaken in de loop van't jaar... zo ben ik wel *grinnik*

Gepost door: Cijferkes | 03-02-08

Oja!.... En dat op mijn eentje vieren... vergeet het.... ik heb nog een véél beter wapen. Gewoon die dag straal negeren. Zoveel karakter heb ik wel: Voor mij bestaat die dag sowieso niet en dat zal hij later bij mij en mijn prinseske ook niet doen. Tenzij ik in de commercie ga later :-)

Gepost door: Cijferkes | 03-02-08

last but not least JOEHOE - die kutdag valt op nen donderdag..... nu KAN ik er gewoon geen last van hebben... werken, werken, werken en nog ne keer werken :-)
See? Told ya! Just another ordinary day :)

Gepost door: Cijferkes | 03-02-08

@ Cijferkes je hebt gelijk,romantiek moet niet enkel op die dag gevierd worden,maar zou de mijnen die dag overslaan,zou ik toch zwaar teleurgesteld zijn,geef ik toe.

Gepost door: Peggy | 04-02-08

De commentaren zijn gesloten.