24-05-08

Memories...

Ik weet het,ik word geacht me elke dag even hard te wentelen in mijn gelukzalige koppelroes.Ik moet elke dag op mijn blote knietjes de lieve heer danken dat ik 's morgens niet meer alleen in bed wakker moet worden door het geluid van één van mijn wekkers.Ik word verondersteld elke avond dolgelukkig te zijn omdat ik niet meer hoef thuis te komen in een huis dat hetzelfde ligt zoals ik het achtergelaten heb.De kleine onvolmaaktheden moet ik met de mantel der liefde bedekken en me zo min mogelijk opwinden en al geheel niet vitten op kleinigheden.Geen eenpersoonsgerechten meer,geen noodzakelijke klantentrouw in de plaatselijke pitta-pizza en frietaangelegenheden maar gezellig samen koken,eten en afwassen.Dat ik er bij verdik,bedekken we met warme mantel der liefde,eveneens het feit dat ik geregeld 's morgens wakker word door gesnurk of een verdwaalde elleboog in mijn zij of in mijn gezicht en dat ik soms 's avonds thuiskom en dat mijn huis erbij ligt alsof het net een bezoekje gekregen heeft van de orkaan Katrina.Neeneen,kom we gaan niet barsten,we houden ons glazuurlaagje intact,we willen toch niet weer...Nee stop nee natuurlijk gaan we niet weer...want anders gaan we weer moeten...en dan die wekelijkse bezoekjes aan...neeneen we zitten in een andere etappe in ons leven.We gaan nu voor de harmonie,voor het geluk,voor de liefde en vooral:voor het kind!Per slot van rekening zijn al die kleine ergernissen niks in vergelijking met de andere zijde van de medaille,met dat single bestaan...Hoewel...

Ik zal het nooit luidop durven zeggen want merendeel van de tijd ben ik heel gelukkig met mijn koppelleventje maar soms ben ik het toch es grondig beu,dat gesnurk,die rommel,die sigarettenrook in mijn neusgaten terwijl ik lig te slapen,die verantwoording...Misschien is het vooral dat laatste.Als single ging en stond ik waar ik wilde,wanneer ik wilde,hoe lang ik wilde.Nu wordt mijn gaan en staan besproken en overwogen.Niet zo extreem als het overkomt maar ik zou bijvoorbeeld vanavond graag eens gewoon niet naar huis gaan en gewoon blijven "hangen" waar het me hangbaar lijkt.Hoewel ik dat zelf niet zou kunnen tolereren van Zon.Want in werkelijkheid,noem een kat een drama,ben ik over het algemeen wel diegene die ten aller tijden wil weten waar hij was,met wie,hoe lang en wat ze gedaan hebben,wat hij nog gaat willen doen en met wie en waarom en hoe lang en wanneer thuis.Voel ik me verstikt door mijn eigen verstikking die ik rond de keel van Zon span?pas op,hij pikt het en antwoordt geduldig op al mijn vragen zonder zich nog langer te ergeren aan die vragen,hij is het inmiddels gewoon.

Misschien heb ik gewoon te weinig geslapen (want Zon lag te snurken en opeens kreeg ik zijn elleboog in mijn linkeroog en deze morgen kreeg ik mijn linkerlens niet in) en voel me in een rothumeur en heb er de pest in.Misschien ben ik gelukkiger dan ik zelf vermoed want ik zou voor geen geld van de wereld nog willen ruilen voor dat single bestaan.En toch herinner ik me vooral nu de eindeloze nachten,dansen met Sneeuw,drinken,lachen,roken en gaten in dagen slapen.Ik ben toch wel blij dat ik dat gehad heb...

Commentaren

^^ Hey!
dankjewel voor je reactie!
Jij schrijft ook echt geflipt-meega-tastisch! ;-)

Gepost door: Clio. | 24-05-08

Hebben we dat niet allemaal een beetje? Ik droom soms ook over een leventje alleen hoor ipv met man en drie kinderen. Gelukkig gaat die droom elke keer weer héél snel voorbij. Maar ik begrijp je wel! Altijd die verantwoording moeten afleggen, pfffft....ik heb het er ook soms moeilijk mee.

Gepost door: Zon | 26-05-08

Lol ... ...nav mijn blogje : het was idd godgeklaagd maar first things first soms hé ;o). Het was wél héél erg lekker, zeker voor herhaling vatbaar :oD.
En nav jouw schrijfsel : beiden heeft zijn voor- en nadelen. Ik ben al een tijdje single nu en mis soms wel die arm naast (tegen) me of dat gesnurk waar ik wel es wakker van word ... Maar daar staat idd tegenover dat ik aan niemand verantwoording heb af te leggen en lekker mijn eigen zin doe ... in àlles... ;o).

Gepost door: Stekelbeesje | 27-05-08

De commentaren zijn gesloten.