03-08-08

breakup?

Het regent relatiebreuken tegenwoordig.De relaties die niet sterk zijn,overleven de huidige beproevingen niet.Gisteravond nog lees ik op facebook dat een vriendin van mij ook weer single is na een relatie van een jaar met een,in ieders ogen,vent die ideaal was voor haar.Na haar relaas bleef ik bij dezelfde mening.In een relatie moet je geven en nemen maar wat als je het gevoel hebt dat jij het meeste geeft en de ander gewoon maar neemt en het nog ferm vanzelfsprekend vindt ook?Wat als je 's nachts wakker ligt en je telkens weer ligt af te vragen of alles snor zit terwijl de ander of doodmoe naast jou ligt te snurken of tot kot in de nacht achter de pc blijft hangen (tot op uren dat hij het niet zou uithouden met jou) en dan nog gepikeerd is omdat je hem komt halen voor zijn eigen bestwil?

Goed,daar is al zo veel over gediscussieerd dat de zin om me daar nog aan te laten vangen heel ver te zoeken is.Het zijn discussies die nergens toe leiden of wat zeg ik,die leiden tot de conclusie: als jij niet kan leven met de persoon die ik ben,dan ga ik wel.Dan vraag ik me luidop af of onze relatie zo snel weg te gooien is dat bij de eerste discussie die er valt,er al onmiddelijk moet gesproken worden over uiteen gaan.Ervaring leert ons dat dat niet zo gemakkelijk gaat.

Maar gaat het dan niet zo gemakkelijk?Akkoord,ik zal hem missen en ik zal er de eerste tijd wel mottig van lopen en financieel zal het weer een zware domper worden maar het is verdomde makkelijk om gewoon géén relatie te hebben en gewoon met jezelf te leven.Je kan er fijne vriendschappen op na houden en zelfs weer vriendjes met privileges krijgen.Voordeel van die vriendjes is dat de sex meestal veel beter is en wanneer JIJ wil en niet omgekeerd.Ik klaag niet over slechte sex in het algemeen maar het lijdt geen kijf voor mij dat vasterelatiesex aan kwaliteit verliest en alle dingen die je doet om dat toch tot een deftig peil op te pompen,worden afgekapt door vermoeidheid,werk,spanningen en zo verder.Allemaal dingen waar een single zich geen zorgen over moet maken.Ben je moe,dan ga je gewoon slapen,punt.Heb je zin om je kapot te sporten,dan zal er niemand thuis zijn die je het gevoel heeft dat je er nooit meer bent tegenwoordig.Heb je zin om tot ene stuk in de nacht uit te gaan,dan doé je dat gewoon,je hoeft niet meer te worstelen met je geweten bij de gedachte aan de ander die daar thuis zit te wachten.Wil je een abfab weekend bij je vriendin doorbrengen,dan voorzie je gewoon aspirine voor de dag erna en regel je verblijf voor je hond en vertrek je.ben je thuis,slaap je lekker door zonder je e moeten opjagen over gesnurk van een ander of muilperen van zijn uitschietende armen tijdens zijn slaap (nee geweldadig is hij niet)Ja,dat is single leven voor mij en dat bevalt me eigenlijk wel.

Nu even de nadeeltjes:thuiskomen in altijd een leeg huis.Dan niemand die je leefwereld dag op dag opvolgt.Heb je eens lekker en speciaal gekookt,niemand die je gaat complimenteren tenzij je mensen uitnodigt (maar die complimenteren altijd,da's gewoon beleefdheid).Niemand die je 's nachts es wakkermaakt terwijl hij onbewust zijn hand op je heup legt.Alle familiefeestjes weer alleen,alle feestjes tout court alleen.Kans op kinderen op dit moment verminderd met zoiets van een 100%.In geval van zin in sex,veel kans dat er geen vriendje met privileges vrij is op dat eigenste moment.Kosten weer volledig zelf te dragen,spaarrekening gepluimd,nog steeds geen eigen auto noch rijbewijs en ik zit nu al te huilen bij de gedachte HEM te moeten missen.

Ik zal er dan toch maar mee moeten leven,hem laten tokkelen op de pc tot kot in de nacht (en ja,wat je je er bij voorstelt doét hij ook anders zou het mij niet zo storen) want al bij al,wat is de kans dat ik nog iemand zou vinden die zo normaal is dat je abnormaal wordt,die even graag shopt als mij maar met wie ik daarna moeiteloos terug tussen de lakens beland wegens niet gay (hehe).Ik zou hem enorm missen en hij mij wellicht ook.Twijfels in een relatie zijn normaal zegt men en dat zal ik dan maar accepteren.Ik zou eigenlijk al het voorgaande moeten wissen maar dat gaat in tegen mijn manier van bloggen.Ik voer een strijd tegen mezelf,tegen mijn eigen wisselvalligheid en het zwart op wit zien staan,helpt daar echt wel bij.

Ik ga douchen en zorgen voor het ontbijt want was ik single geweest,had ik aleens geen ontbijt overwogen.prettige zondag :-)

11:18 Gepost door P. in Liefde | Permalink | Commentaren (2) | Tags: twijfels, breuk, uiteen gaan, single, koppel, baby |  Facebook |

Commentaren

Het ... ... is 12.30u, heb net 'ontbeten' en verder weet ik effe niet wat met ik met al mijn vrije tijd aanmoet ... Vriendjes en vriendinnetjes hebben hun ding effe te doen en zelf weet ik geen kant op ...
Single zijn ... dikwijls een zegen ... soms minder ... ;o).

Gepost door: Stekelbeesje | 03-08-08

het vrijgezel leven trekt mij niet aan, heeft het ook nooit meer gedaan sinds ik met mijn man samen ben. De vrijheid heb ik om mijn ding te doen eigenlijk en hij ook. Ja je meot wel delen en dingen tolereren, maar dat weegt nie top tegen het superleven dat ik heb. Samen is het echt beter in ons geval en twijfels heb ik niet. Nooit gehad met hem.

Gepost door: Mom to be | 04-08-08

De commentaren zijn gesloten.